Zapraszamy do udziału w konkursie „Smak Pyry 2024”. Po raz kolejny podczas imprezy plenerowej pn. „Poznańska Pyra” w Muzeum Narodowym Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, w niedzielę 6 października, odbędzie się konkurs, w którym zgłoszone dania z ziemniaków będą walczyć o nagrody finansowe o łącznej wartości 2 000 złotych ufundowane przez Instytut Skrzynki – samorządową instytucję kultury powiatu poznańskiego.
Zgłoszenia przyjmowane są do 4 października drogą mailową, a danie konkursowe wraz z oryginałem formularza należy przywieźć do Muzeum Narodowego w dniu konkursu, tj. 6 października w godz. 10.00 – 12.00. Wręczenie nagród nastąpi jeszcze tego samego dnia na scenie znajdującej się na głównym placu Muzeum ok. godz. 16:00.
Więcej informacji znajdziecie Państwo w załączniku poniżej.